Nemůže to být jinak

Nemůže to být jinak

Anotace: ...

.


Za nocí bez tebe,
s časem posunutým o čtvrt zeměkoule
vracejí se noční můry místo spánku.
Vidím tvoje fotky a cítím,
že nevyhnu se příštím chybám,
když minulost má na kahánku.

Je tolik pěkných holek.
A tolik ošklivých.
Můžu je svést,
můžu je nechat,
můžu jim naslibovat spoustu nesmyslů.

Nic mi ale nevrátí tebe,
přízrak z elegantního města,
rozmazlenou fúrii i křehkou květinu,
nic mi nepomůže zapomenout.
Mám tě zadřenou pod kůží,
zarostlou v jizvě těch pár setkání a nekonečných telefonátů.
Krvinky infikované tvojí dětskou upřímností
a nervy zacuchané jako tvoje vlasy po ránu.
V otiscích prstů zakódovaný všechny naše žabomyší války,
zraňující výkřiky
a vzdechy rozněžněný.

Točím se v tom.
Kolem dokola.
Pořád znova.
Zauzlený.

Měsíc líně pluje do přístavu rána.
Nemůže to být jinak.
Za chvíli vynoří se u tebe.
Nemůže to být jinak.
Milostný fáze měsíce. Pro jednu z tisíce.
Nemůže to být.
Jinak...


.
Autor Jan Hrábě, 01.11.2013
Přečteno 294x
Tipy 2
Poslední tipující: nebech, maliska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez tej poslednej slohy, alebo z nej iba druhý verš. :-)

02.11.2013 10:14:19 | nebech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí