Barbařiny vzpomínky na léto

Barbařiny vzpomínky na léto

Anotace: ...

*

a už je podzim tu
podzimek se vším všudy
i s vůní bramborů
pečených v popelu
ten podzim stýskání
dýmy jdou přes zahrady
Barbara vzpomíná
na každou nevěru

na každou chviličku
s níž uplynulo léto
jak letec pavouček
co hladí po tváři
jak ztracený vlas
v němž už se stříbří léto
neříkej Barbaro
žes nikdy nebylas

že ztratil se tvůj smích
že shořel v žáru léta
že je z něj už jen prach
či popel co já vím
hle už ho slyším zas
jako pták k nebi vzlétá
v oblacích ztratí se
i se Tvým tajemstvím

které znám snad jen já
a ty ho jenom tušíš
zapomeň Barbaro
na všechny smutky v duši
na letní ploštičky
které jsme nenašli
v kořenech dubů dubů teď
už v teple zimu tuší

...ony to vědí líp
kde je jistoty skrýš

*
Autor střelkyně1, 22.11.2013
Přečteno 371x
Tipy 12
Poslední tipující: Isquieasuus, enigman, kamínek, Radhuza, Joe Vai, Amonasr, danaska
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to mi něco připomíná...a jó...asi bych měl jít vykopat ty brambory...

25.11.2013 09:06:48 | enigman

Smutně i nadějně konejšivá, moc příjemně se čte :-)

22.11.2013 23:09:04 | Amonasr

Připomíná mi to básně Jacquese Préverta. Také napsal jednu nádhernou o Barbaře. Ale tahle je také moc pěkná.

22.11.2013 18:21:53 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí