Zrychlená tma

Zrychlená tma

Anotace: Ještě pár dní a bude to naopak....

Tak rychle se do tmy stmívá

světlo náhle mizí ze zápraží

letí jak rychlovlaky

              ze starých nádraží

na odvrácený svět se pobaveně dívá.


V tom unaveném zšeření

postavy do ztracena kráčí

jak věčně riskující hráči

co jsou pro ostří hrany stvořeni.


Když vše do zastřeného klidu ztichne,

jen pod nohama listí šustí,

ruka ruku na cestě temné jistí

klíčovou dírkou paprsek světla

                    do černé noci dýchne.

Autor jitoush, 09.12.2013
Přečteno 352x
Tipy 7
Poslední tipující: Jana B., Kaitlynn, Amonasr, Lůca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Případná, už aby se to zlomilo. ;-) Ovšem takto podané vypadá i to brzké stmívání sympaticky :-)

09.12.2013 18:34:38 | Amonasr

Zimní Slunovrat už se nezadržitelně blíží....,tak díkec za návštěvu.Ji.

10.12.2013 14:55:20 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí