Kapří úvaha

Kapří úvaha

Anotace: Ze dna šuplíku, dnes však aktuální.

KAPŘÍ ÚVAHA

Snad jen ti malí, ti nevinní,
ti růstem povinní,
ti nedávno zrození od lásky,
co neznají odpověď na mnohé otázky,
co nečtou noviny, jež nemaj obrázky,
mohou mne zachránit
od hrůzných receptů,
jež na mou hlavu jsou vypsány.

Mohou mne zachránit
od smrti, od rány,
potoky slanými v náručí své mámy
zastavit katův švih.

Odměnu v nebesích
za život spasený
chtěl bych jim vymodlit
svých šupin šustěním.

Na víc se nezmohu!
Chvála Pánu Bohu za jejich srdíčka.
I když jsou maličká, láska v nich přebývá,
dík tomu Vánoce,
pár kaprů
přežívá.
Autor Druhá jizva v duši, 24.12.2013
Přečteno 353x
Tipy 6
Poslední tipující: Jarunka, mkinka, JSJ, jitka.svobodova, MARKO
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a zas tu bude šustění šupin.

05.12.2014 21:45:00 | MARKO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí