Vlastní profil

Vlastní profil

Anotace: Četli jste někdy povídku od H. P. Lovecrafta Re-animator? Tak tento veršovaný text je mu technicky nikoliv obsahově podobný.

Stačí, když se podívám na tvůj vlastní profil,
obličej mi lehce napoví, co jsi vlastně zač.
Do 80 procent do tvé osoby bych se trefil,
záleží však na tobě, kolik mi za to dáš.

Já nejsem věštec, co předčítá ti budoucnost,
povím ti svůj názor o tvé pravé letoře.
I čtvrt hodiny na odhad je toho pro mne dost,
jestli ti tohle stačí, pokladna je nahoře.

-

Na světě je lidí téměř jako sraček,
každej vypadá jak anděl od kosti.
Od doktora beru denně jeden prášek,
abych pak po sezení nedělal blbosti.

Já nejsem anděl, co by ti hnedka pomoh,
jak to na mě příjde, nejsem svůj.
Naštvanej nejraději lidi střílím do noh
a nešťastník je pak už celý můj...

-

Napočkání ke mně chodí samej blbec,
nedivte se, že se ze mne stává cvok.
Každá věc musí mít i svůj vlastní konec,
číst cizí o bličeje je pro ostatní šok.

Já nejsem anděl, co by ti hnedka pomoh,
můžeš narazit na blázna, jako jsem já.
On rád lidi řeže a já je střílím do noh,
nebudu dál čekat, než i on se do mě dá.

-

Stačí, když se podívám na tvůj vlastní profil,
tvůj obličej mi napoví, abych zmizel hned.
Nerad bych se do tak podivné osoby trefil.
Vyjednávat s psychopatem není žádný med.

Nejsem věštec, co ví, co se odehraje potom,
některé lidi však nejde jentak podmáznout.
Rozparovač a jeden divnej klidnej doktor,
vražedná smyčka, do které můžeš uváznout.

-

Stačí, když se podíváte na můj vlastní profil,
nevíte hned, co je tenhle hezkej anděl zač.
Každý z vás by se do mě z 80 procent trefil,
na těch zbylých dvacet špatnou mušku máš.

Já nejsem anděl, co by ti hnedka pomoh,
máš hroznej pech, že jsi potkal mě.
Vemu brokovnici a nasázím ti to do noh
a se skalpelem v ruce mi je pak příjemně....

-

Stačí, když se podíváte na můj vlastní profil,
možná nepoznáte mou rozdvojenou osobnost.
Jednou utečou vám nervy a rád byste se opil,
něco příjde a jiného již budete mít zcela dost!

Já nejsem anděl, co by ti hnedka pomoh,
80 procent tvoří vaší známou osobnost.
Na to ostatní už bych se vůbec nezmoh,
drobných anomálií, kterých je víc než dost,
protože...

-

Někdy ani nestačí vidět nějaký vlastní profil,
vždycky se něco tajemného schová do stínu.
Máš je, ačkoliv jiné vlastnosti jsi neobjevil,
jsi jako bacilonosič, co kolem sebe šíří angínu.

Já nejsem anděl, co by ti hnedka pomoh,
malé potvory, co tě dostanou do hrobu.
Na některé by nikdo ani Bůh snad nemoh,
žádnej neví, jakou v sobě skrývá potvoru...

Hej!

(použitá melodie z písničky Tří sester: Rockenroll
Autor jehlaspichlas, 01.01.2014
Přečteno 392x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí