Ve tmě hluboké

Ve tmě hluboké

Anotace: Pro dospělé umělce, kteří ví, jaké to je čerpat z psychického vzrušení umění a někdy takto zneužívají jiné lidi..já se to odnaučuju, ale jednu noc jsem si povolila uzdu..ale ovládla jsem se, nemohla spát, jak mi ze sebe bylo špatně a nakonec je tu báseň

Víťo tehdy na hájence
ve tmě hluboké
chtěls mě dovést jako slepce
ve tmě hluboké
k odpovědi na otázku
hodně by jsi dával v sázku
ve tmě hluboké.

Nechci znát cestu k srdci divokému
Ve tmě hluboké
Nechci slyšet to, jak buší
smutek málokomu sluší
málokomu, snad pomněnce
snad panenkám, co vijí věnce,
ale srdce?
Ať zůstane, ve tmě, divoké.
--------------------------
Chtěla jsem rozdávat slunce
rozdávám vítr, rozdávám déšť
nesu si špnedlík naostřený
píchnu, ať kapka krve se zjeví
polapím duše, vysaju je
snad pro potěšení,
snad pro umění,
snad pro obojí..

A pak se pohoupu na oprátce
trochu anděl a trochu zrádce
zas je mi odepřeno spánku
v hlavě mám nějakou rýmovánku
a tak jsme všichni ne moc šťastní,
hlavně že můžu zase psát..
tak vino, zvedni se a zhasni,
rozum šel dneska brzo spát.
Autor Calypsó, 21.01.2014
Přečteno 299x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí