Opilecká

Opilecká

Anotace: sklenkou ke sklence

Tři ráno

dopravní špička

na tvé polobotce

stíny New Yorku jsou tak stejné

kolébající se postava Mezismrti

ty, já a láhev laciného vína

(Ať žijí pivaři!)


A pak se ztrácíme

v měkké záři opilých světlušek

pokožka na pokožku

krvavé puchýře a bujaré veselí

pocit, že už nikdy nemůžeme

stát rovně před zrcadlem

před svými dětmi

před svědomím

(někdy je vážně lepší se neprobouzet)

 

Nejvíc nás ničí

vědomí, že jsme dobře žili

ale všechno zahodili

pro potěšení tak krátké

jako neupřímná modlitba

odříkaná ve spěchu

s napůl staženými kalhotami

a s bolestí v zátylku

která se rozpouští

 

jenom když zatlačíš na to živé

 

 

Autor terezkys, 30.01.2014
Přečteno 289x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Amonasr, jitoush, poeta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je dobrý..:)

31.01.2014 10:36:41 | xoxoxo

Ke sklence když sklenka sedá,
tělo je pak...neposeda.

31.01.2014 10:30:43 | Robin Marnolli

v dopravní špičce na polobotce...

30.01.2014 23:48:22 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí