Odpuštění něžné Magdaleny

Odpuštění něžné Magdaleny

Anotace: lakonicky

Vznesl se v obláčku prapodivných entit

a jeho ruce, dlouhé jako bezmocná lež

sápají se po zbytku života za nehty víry

ale již nevstane, nemůže, není

temnota houstne a vkrádá se za víčka

i takové může být snění v poblouznění

to, co sis přál nejméně, se zhmotní

 

(a kousek mýdla tiše šeptá propisce

kýčovité veršíky o lásce a zradě

aby byl hned za prvním rohem

nevěrný s obyčejnou tužkou)

 

A možná, že je mi ho opravdu líto

ale je to jen myšlenka rozpuštěná v parfému

nejasná a krátká jako opravdové léto

schoulená do podoby svědomí

pojištěná na tisíc polibků

chvějící se v poklidném okamžení

 

 

ale já asi vážně nedokážu odpouštět

 

 

 

 

 

 

 

Autor terezkys, 08.02.2014
Přečteno 313x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, VEDz RVAHEs, fijalka, Amonasr, RyxiraAmyGinger
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

parfém tance bláznivého...

13.02.2014 00:17:29 | enigman

Ten, kdo je pojištěn na tisíc polibků - odpustí. OK

11.02.2014 20:40:54 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí