Výkřik v přeplněném tichu

Výkřik v přeplněném tichu

Anotace: splynutí a prolínání

Zvon odtikává poledne
písek ti rozežírá střed
a to živé, kdesi v útrobách tvé vůle
umírá s toužebným očekáváním
hladovějícího kojota...

 

Hlučné praskání slupky oddanosti
za plivání vlastních zubů
vykoupí anděla a zapomene
jak pro tuto noc
odložil ústa a připnul je
drsně k mým stehnům a pažím
i já jsem jen pěna, která mizí

(jako rozbitá skříňka s křivým věnováním
a medailon utkaný z mrtvé sedmikrásky)

 

A pak ti stékají
jemné kapky po řasách
zářivě bílé jako ruce panny
ukryté v jeskyni nezkušenosti
před sluncem, co září jako poslední nádech
předtím, než umřeš v cizí náruči
dokonale šťastná, rozpálená doběla
umlčená kořeněnou vůní
a eben praská

 

docela opuštěn a tvůj

Autor terezkys, 13.02.2014
Přečteno 292x
Tipy 10
Poslední tipující: Elča, enigman, Amonasr, Favi, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mísí se tam věci velmi obvyklé i velmi neobvyklé. Zaujalo mě to.

14.02.2014 12:17:01 | Elča

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí