Pomatená

Pomatená

Anotace: ...vnitřní dialogy...

Kde nic není,

před branou do nitra pochopení,

Snažíš se uchopit štěstí

       (tak, že ..)

         ... trháš stíny pampelišky.                                   

Dnes ráno jsem natrhala

celou vázu krásných stínů,

a štěstí nechala tam v zemi,

řeklo mi, že nevyklíčí.

Semínko lásky, zasadíš do srdce

zaléváš prachem

snad nevíš, že

z prachu kvítí nekvete?                                      

  Prach jsem a v prach se obrátím,

dlouho hledám světlo, a ne stín.

Láska se otočila zády

a změna není na dohled!

Že štěstí nenecházíš - 

to je lež. 

Když hledáš, nikdy nenajdeš.  . .

Nehledej a začni nacházet!                                                                                      

 

možná začnu nacházet..

Co když nejsi stín?




Co když nejsem stín?

Ale květ?

Jsi květ.

Autor Daniela, 17.02.2014
Přečteno 376x
Tipy 15
Poslední tipující: V.N.Losinský, zelená víla, enigman, Inna M., Martinecka23, Robin Marnolli, Amonasr, jitoush, poeta
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no když květ, tak kvetoucí :-))

18.02.2014 23:18:07 | zelená víla

co když není květem ale zemí...

18.02.2014 15:06:42 | enigman

nemuze byt zemi, prestala by se rymovat :-)

18.02.2014 16:35:25 | Daniela

co třeba zeminět...

18.02.2014 23:25:54 | enigman

...líbí se mi Tvá báseň....Ji.

17.02.2014 22:15:36 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí