z rozvlněné hloubky

z rozvlněné hloubky

Anotace: přišlo mi pod ruku jedno cd, tu mantru jsem už dlouho neposlouchala, a pak přišla chuť tančit, a pak se do toho míchaly obrazy a pocity ... a tady je "záznam" ... třeba si v tom něco najdete, co vás povznese

hudba mantry
khang kalika
hum shivaya
purusham prakriti
khang kalika
hum shivaya
purusham prakriti
om mani padme hum

http://www.youtube.com/watch?v=fQ8P6dRHtEk

zvedají mě ze židle
tančím, vlním
cítím víry, cítím tlaky

obrazy
hluboké jak deprese
kdy padáš a dno pořád nikde
a přesto bezpečně
už si vstoupila do temnoty dřív
už se tam vstupovat odvážíš

hluboké vzdechy
temné vlny
tlaky z podbříška
vibrují do celého těla
vibrují do celého prostoru
širokými boky zakroužíš
ještě víc se do procesu
ponoříš

obrazy
těžké vůně
a jakoby ďábelský smrad
to se něco v čistí
pot a kůže
vzpomínky na pižmo muže
na aroma kundích šťáv
a smích
tak hluboký a temný

natahuji si z té hloubky
přivádím do svého těla
energii
šťávičku, co vyživuje

něco vtahuje mě
ještě níž a hloub
jdu po vlně
do temnoty 
do temnoty studně
tam kde je to tak staré
starší 
než všechny fosílie světa

je tam teplo
temno
ale je tam fajn
z té hloubky se hlava točí
najednou 
se něco rodí

a z té hloubky něco 
vytříská
jak duhový ptáček

a z temného řehtání
najednou 
je lehký smích
směji se hlasitě
v srdci
na polích

na polích nitra
vysvitlo slunce
je po dešti, duha zazáří
nohy tahají
ze Země sílu
která lány pohnojí

a všechno je tak
jak má být
tichá radost
živý klid

Autor Romana Šamanka Ladyloba, 25.02.2014
Přečteno 474x
Tipy 8
Poslední tipující: Hadrák, Nola77, enigman, penstla, Jin&Jang, jitoush
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

naturalismus v tom nejlepším slova smyslu, šamanko:)návod na taneček by nebyl?

27.02.2014 08:49:23 | maryshka

Pusti si hudbu, privri oci a hyb se jak ti rika telo...

27.02.2014 13:08:45 | Romana Šamanka Ladyloba

jsem se té představě trochu smála... ale jo, záda v cajku..prozatím :) dík

20.03.2014 22:48:45 | maryshka

:-)

21.03.2014 06:45:04 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí