V těle

V těle

Anotace: Dědečkovi...

S nepřítomným pohledem,
osaměle v rohu sedí,
a co věděl ještě před chvílí,
zapomněl a opět neví.

Vidím toho starce,
tu slupku, která zbyla,
myslí stejně jako já na to
kam jiskra se mu vytratila?

Vlasy barvy jinovatky,
a oči nejtmavšího medu,
za oponou jen chaos, zmatky,
a víčka obalená tenkou krustou ledu.

Jen vrásky pod očima,
ukazují jeho dřívejší chuť žít
a všeobjímající dobrotu
teď bloudí, zapomněl i snít
co vidí? Prázdno? Nicotu?

Když tak dívám se na něj,
jak ztracen je
ve vlastním těle,
mám pocit, že každý z nás
se rodí s tělem nepřítele.

Kterého probouzí čas...
Autor Annie the wolf, 28.02.2014
Přečteno 267x
Tipy 10
Poslední tipující: Rezkaaa, jitoush, zelená víla, terezkys, Andorra, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

silné... hlavou mi běhá tolik myšlenek a vzpomínek...

28.02.2014 21:14:51 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí