Ve lži života

Ve lži života

Anotace: .

Víš, byly jsme na to samy

potmě v louži

v náruči řeky

jak nám mlýnský kameny

jak tiše lhaly..

 

Tak voněla posekaná tráva

ovinutá ranní rosou

a pršely prosby

do rytmů zběsilý vody

do který podruhý nechci..

 

A přece mě tenkrát hladila

třeba i utěšovala

při pláči

ta moje tichá, pomíjivá voda

plakala se mnou..

 

Když jsi tam jen tak ležel

bez naděje, pod tvrdou dekou

v bzukotu přístrojů

co nahrazovaly tvoje srdce

to unavený srdce..

 

A já se tvářila

jak jsem silná

venku z vody

ale ty kameny pořád lhaly

když se mi podlamovaly nohy..

Autor Fiši, 05.03.2014
Přečteno 399x
Tipy 16
Poslední tipující: Sýkorka07, Akrij8, Luky-33, enigman, zelená víla, CoT, jitoush, poeta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A já se tvářila
jak jsem silná...

Báseň je suprově uchopená...

13.06.2014 19:04:13 | Elisa K.

má hlas

09.03.2014 20:30:29 | Akrij8

silné...

06.03.2014 00:58:32 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí