KRABICE S FOTKAMI

KRABICE S FOTKAMI

Anotace: ....

Nostalgie proniká
do žilkoví srdce
když prohrabuješ
černobílé fotky
a zapomenuté chvíle v nich

zdánlivé výjevy nehnutých obrazů
zachycující smích i pláč
některé i po létech
vyvolávají rozpaky
jako by to bylo dnes

jako bych to ani nebyl já
co se stalo s tím člověkem
tak krásně naivním
že svět je to nejlepší
a nejbezpečnější místo ve vesmíru
a lidé jsou hodní a dobrosrdeční

najednou úzkost a špatně se polyká
a temná víra v mlze
když nebojuješ
a systém tě zkrotí
jako první paprsky sníh

zdánlivé výjevy zašlých odkazů
pohlcujících hřích....noci plášť
některé i po létech
jsou jako přízraky
co plný je jich les

a něco jako sen se zdá
když na začátku svoboda....dnes otrokem
nikoho neviním
jen sebe....to je nejlehčí
i když svět je plný Penězoupírů
a ty dávné sny a naivní ideály jsou zbytečný.
Autor ZILA78, 03.05.2014
Přečteno 490x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Nikita44, Amonasr, lukassnajdr, Aiury
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná a smysluplná báseň, ST! :)) ... Penězoupír, zajímavý novotvar ;) :))

03.05.2014 23:28:55 | Aiury

díky za přečtení

03.05.2014 23:30:19 | ZILA78

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí