Reclamatio

Reclamatio

předemnou stůl s listem papíru
vodka v poháru

mlád - ale již zklamaný z života
láska - na tu se hodí samota

nejsem a nebudu moderní člověk
ať tedy žije holověk

každý zamčený ve své klecy
jako kdybychom byli vrazy

moudří páni k tomu všemu
šeptají v pološeru

vykřikují zněj
' smrt patří nám jen '

mladým neslušíce
psát ve smrtelné víře

já však říkám : smrt patří k životu
a nezáleží přitom na věku

nikdo neví totiž hodiny a data
až nás vezme ta mrcha zubatá

okolo huby med
a vylepšovat si svět

tláchat tyhle hlouposti
nepovede k žádné radosti

žijte tedy dále ve vašem přeludu
a ukliď te si vlasní zahradu

my mladí jsme jen mladí
a o smrti psát nám vůbec nevadí

pojdeme na život všichni
protože jsme lidmi

smrt patří k mladí i stáří
nechť se vám tedy život daří
Autor Kubský P., 06.05.2014
Přečteno 385x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, ardzuna, Aiury
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tip za odhodlání a obhajobu vlastního názoru a postoje :-)

07.05.2014 11:14:43 | Amonasr

Děkuji :-) od někoho takového si tipu hodně vážím .

08.05.2014 05:39:30 | Kubský P.

A já si hodně vážím od Tebe takové reakce, děkuju... :-) Tak ať Ti to píše... :-)

08.05.2014 10:36:38 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí