Moderno

Moderno

Anotace: ...

I nad stolem
v melancholické šedi
stolní lampy
ponořen
do zbarvených myšlenek snů
věřím v ideály posvátné
a klaním se Králům

Poezie chcípla v naši vlasti
palalérně se smrtí Holana
nemám minulosti dosti
proto zpívám Píseň pro Zuzanu
a nemám při tom na patře prach

Věřím v úmrtí Modernistů
a nastolení do vlády Králů minulosti
nemám z budoucnosti strach
ale vidím slepou ulici před námi

Zabočit nemá smysl
smyslem doby je obrat
jinak narazíme do zdi
v rychlosti dvěstěšedesát

Přitelem básníka je tužka
a papír či noviny
dnes však základní kurzem básnění
je ovládání Wordu
a čtení moderní kraviny

Dýchám moderní vzduch
srdce však toto nepodporuje
proč chodit do moderního spolku
když básně stejně nikdo nečte

Dnes sami básnici sobě
básní svoje básně
a pro milované dívky
nejsou už vhodné

Ať tedy shnije Moderno
a ať žijí básně
Autor Kubský P., 23.06.2014
Přečteno 256x
Tipy 4
Poslední tipující: Pamína, Amonasr, AndreaM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí