Zlatý květ

Zlatý květ

Anotace: sonet

Zas v krajině ze zlatých květů

já na chviličku zastavil se

a vidouc jak se stádo pase

hned oddal jsem se tomu světu

 

Tak used jsem a u všech čertů

v tom krásném světě uviděl jsem

že zlato se i ke mně nese

by dotklo se mých lačných retů

 

Já prahnul po tom osvícení

co skrze ústa do nás vkládá

chuť a touhu býti živ

 

Ach, na tom přece nic moc není

vždyť dělají to celá stáda

a tak jsem vypil deset piv

Autor Giuseppe_Lumík, 07.07.2014
Přečteno 279x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, Amonasr, Aiury
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná pointa ;)

27.10.2014 16:21:35 | Lioness

Viď. Díky za přečtení.

06.11.2014 21:04:00 | Giuseppe_Lumík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí