Lapidárium světa

Lapidárium světa

Anotace: o dutých hlavách a bezhlavých davech..

 

                                       LAPIDÁRIUM  SVĚTA

                          

                                      Co  s tolika  bronzovými  hlavami ?

                                      Pohozeny  v  trávě

                                      přikryty  vlnami větru 

                                      trčí  v dunách

                                      písek  po  nich  klouže

                                      na  plážích  lhostejného  moře

                                      lijáky  je  ochcávají

                                      horečkou  žhnou

                                      září  ve  výhni

                                      nemilosrdného  slunce

                                      a matou  dálky

                                      přísliby  měst

                                      hlavy  duté

                                      ozvěnou  nadutosti

                                      uchem  prázdnoty

                                      hluše  naslouchají

                                      dunění  dusotu

                                      bezhlavých  davů…

Autor Frr, 24.07.2014
Přečteno 292x
Tipy 10
Poslední tipující: kudlankaW, Gabriela Green, Pamína, Laven De Brig, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

popsal jsi spíše panoptikum...

26.07.2014 11:25:58 | básněnka

"Lapidáriem" jsem mínil sošnost/proto o sochách/ nazíraného...

27.07.2014 20:29:25 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí