Obrazy u trati

Obrazy u trati

Anotace: Pár obrazů od staré vlečky :)

Přestaň s pláčem, chci neslyšně projet

projet touhle starou tratí

A tobě nevadí, že velká kolona aut

řadí se u přejezdu, dokud neprojedu?

 

Zastav své kroky, ať mi mohou naslouchat

Naslouchat při mém běhu na promoklých pražcích

Kdy srdce bouchá jako kůň při nehodě

a sotva popadám dech z holubích peří.

 

Tobě krátil se dech už u nákladního nádraží

Když potměšile návěstidlo jsem zvedl

V poloze „volno“ prodíráš se vlčími máky

co rostou u trati. Tak proč tu jen stojíš?

 

Přestaň s pláčem, chci ti přijet naproti

aby auta konečně mohla projet

A škrtám zápalku, ať shoří už tak suchá tráva

Tak mě poslouchej. Už jedu a dech už stěží popadám.

 

Autor Zasněný básník, 20.08.2014
Přečteno 229x
Tipy 4
Poslední tipující: Laven De Brig, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle se opravdu povedla. Krásný letní obraz jedoucího vlaku a kvetoucích máků kolem staré trati. Až z ní slyším drnčení pražců. ST :O)

20.08.2014 19:15:16 | Tichá meluzína

A sotva popadám dech z holubích peří - to se ti povedlo :)

20.08.2014 14:53:58 | Elisa K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí