Krůpění

Krůpění

Anotace: ...

s vlastní polokrví
společnou duší
na oči
řeka Svratka mění
mlhu ve svůj závoj
v údolí
od půlnoci
do krůpění
s hladinkou oblohy
tmy
a s nestálým plamínkem
cigarety

unavené oči
stále pozurují
noc
i její opar
bezeslov
bezvážnosti
snění

jak hrubý nádech
rána
masivní pocit
únavy
s chvěním na zátylku

vzpomínka na trochu něhy
prsa a polibky
a tak dál

rumový dech
tancuje s kouřem cigarety
šlehnutím do obličeje
vyčaruje vzpomínku
jen na věčnost
pro okamžik

jak když pošťačka
přeje si podpis
tak i ty
se štítíš myšlenky velikosti
inkoustu pera

s nestálostí času
několik hodin
změní ráno
v to ráno po svítání
zničí ten kouzelný
závoj dne

a snad ta řeka
je tam stále
a snad i ta vzpomínka
nevyhasne
tak jako svíčka
prolitá voskem

snad jak erekce
Monteka po smrti
tak žhavé
svíce kláštera

slunce probudí den
Autor Kubský P., 20.08.2014
Přečteno 469x
Tipy 11
Poslední tipující: Akrij8, Amonasr, jitoush, AndreaM, Pamína, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tě skoro nepoznávám - to je z nezvyklého soudku. Ovšem chutná :-)

20.08.2014 23:27:48 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí