Moja noc

Moja noc

Anotace: len tak

Sbírka: Bez cukru

 

 

voda očisťuje od viny

no dážď iba rozpustil

zaschnuté šťanky

a ich smrad sa vznáša

vo vzduchu ako genius loci

pokrkvaní chodci chrániaci si

čínskymi dáždnikmi bezúhonnosť

šliapu po mŕtvole mačaťa

aby sa vyhli kaluži

žobrák si pred kostolom

mrmle nekonečnú mantru

čo vlastne očakáva od ľudí

ak mu ani ich najvyšší

nezoslal aspoň suché miesto

prefarbená blondína z vedľajšieho vchodu

za nezastretým oknom

márne sťahuje predkožku

svojmu náhodnému chlapovi

 

oziaba ma slnko

tak sa snažím zachrániť

trávu na dušu v ktorú neverím

a na telo ktoré prestalo veriť mne

fentanylovú náplasť

 

radšej dve

 

 

Autor nebech, 04.09.2014
Přečteno 359x
Tipy 17
Poslední tipující: Radhuza, hanele m., Amonasr, AndreaM, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zvláštní, že v "cizím" jazyce snesu víc (morbidností, hnusu, vulgarismů..)
i když rozumím, nedopadá to na mne "naplno"..

04.09.2014 16:37:28 | hanele m.

U mňa je to podobne.
Asi naozaj existuje nejaký syndróm cudzieho jazyka. :-)

08.09.2014 01:54:46 | nebech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí