Chtěl bych být komunista

Chtěl bych být komunista

Anotace: ...

Chtěl bych být komunista ..
to aby se mi do práce šlo líp
zpíval by mi soustruh
a těšil bych se tam víc

Oni totiž
ti páni
mají práci
rádi

Pro ně
není
nesnadné
vstávaní o půl páté

Četl bych si po večerech Marxe
jezdil bych si do Jugoslávie
zpíval bych si písně Budovatelské

Však i tak a pak
mám jednu vadu
od soudruhů třešní
dlouhou bradu

Být komunistou je výsada
nepracujících v úřadech
co mají v hlavě mech
a žádný mozek

Nesplňuji tudíž pravidla
- nevidím rudě
a líbí se mi svoboda
Autor Kubský P., 08.09.2014
Přečteno 598x
Tipy 3
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nepostrádá to originalitu ani ironický vtip stvrzený závěrem, který zní nepateticky, ale jasně - píšeš teď sice míň, ale o to přesvědčivěji ;-)

08.09.2014 22:20:15 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí