Šedé nebe a modrá naděje

Šedé nebe a modrá naděje

Anotace: ...

Nebe je ponuré,
připomíná obraz
dekadentního malíře,
tklivě vypráví,
tahy jeho štětce,
toho pocitu se nezbavím...

Za deště
civím z okna bytu,
ve tváři vzezření světce,
tolik ryzího citu.

Oblohou
nekřižuje
jediné křídlo pěvce,
do deště perutě nemohou.

Za to davy
denně křižují spravedlivé,
dav nikdy ničeho nelituje.

Kolektivní vina?
Chiméra...

Šeď na pozadí budov,
hnědá je rozvodněná řeka,
k radosti mohu mít dobrý důvod.

Vidím vysokou, štíhlou dívku
s malým dítětem,
v modrém svrchníku,
má útlé boky,
ploché břicho.

A dvojici obrovských grepů
na jinak útlém hrudníku

Krásnou, výstavní
jako z butiku...
Autor kudlankaW, 12.09.2014
Přečteno 363x
Tipy 8
Poslední tipující: Akrij8, Psavec, Pamína, Jort, Amonasr, Skořicová princezna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je príma, že si i deštivý den plný tristních myšlenek umíš rozsvítit - žárovkami (nejspíš tisícovkami:) žlutých grepů...

13.09.2014 09:20:39 | Pamína

Me pozdravy Pamino. Ano,slo o velike grepy;)

13.09.2014 16:16:27 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí