Tóny barev

Tóny barev

Anotace: ---

Brouzdat mezi poli
nohy lehce znavené
vítr jemně hojí
srdce zlomené.

Sluneční svit slábne
mraky paprsky stíní
šero se v dáli táhne
ptáci létat jsou líní.

Opodál tam v keři
pavučina se zmítá
v poslední naději věří
muška co se do ni chytá.

Tóny krásných barev
v pozadí hrají písničku
šum listí a lesa
zaposlouchat se trošičku.

Na druhé straně od cesty
se klaní kukuřičné klasy
jsou jak buclaté nevěsty
s dlouhými, rudými vlasy.

Jak ladně přeběhne srna
jak ladně nese se
hledá zbylá zrna
co vítr z polí odnese.

Však chutí bude na výběr
když žaludy, kaštany zrají
každý rok má stejný děj
a ony ho už znají.

Tak pohled z pole mi cosi dává
krom čistého vzduchu i pocit
že léto už někde v dáli mává.

Podzim za chvíli štafetu předá
až ustele si peřinu
zima se ničím zahnat nedá
počítá každou vteřinu.
Autor Rozina, 27.09.2014
Přečteno 303x
Tipy 7
Poslední tipující: jitoush, Petbab, Jort, Amonasr, AndreaM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí