=Jako mléko

=Jako mléko

Anotace: ..je někdy i ta mlha

~*~ 

~~~~~~~
Mlha jako mléko
si na celý kraj sedá
než všechno pokryje
ještě se rozhlíží
a další místo hledá,
obloha je šedivá
už od kuropění
mlha ta nám přeje.


No to je nadělení.
Auta na silnici
jen krokem jedou
i já mám náladu
tak trochu bledou
vždyť z okna pokoje
přes mlhu vidět není
ani ten kopec naproti
a jarní,letní,podzimní
a zimní zabarvení,
mlha tam schovala
i televizní vysílač.


Mám ji snad děkovat?
Odpoví,nemáš zač.

Ale jsi půvabná
nad vodní hladinou
malíři ti hustá mlho
jistě prominou…
na obraze schovají
pod mlhu křivý strom
a tam na ten kostelíček
si přimalují zvon.
Ten sice moc vidět není
ale každý zpod té mlhy
uslyší zvonění
bim,bam
a od jara do zimy...

~~~~~~~~

mlha 

Autor Květka Š., 29.09.2014
Přečteno 249x
Tipy 9
Poslední tipující: Linzerka, Jort, Amonasr, střelkyně1, básněnka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jen si to mléko naliju do kávy...díky..

12.10.2014 14:45:35 | Linzerka

mlha je bílá paní, když uhodí šestá ranní, jde ku svítání

v uvítání...

29.09.2014 17:28:44 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí