Hořící křídla doutnají potichu

Hořící křídla doutnají potichu

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=EdBym7kv2IM

 

Jsou tak šíleně mladí

jejich stíny uspávají ponocující okna

zatímco můrám někdo pálil křídla zapalovačem

 

andělům utrhli pírko ze zlomeného křídla

a psali po zdech udušené verše

byla zima a dech jim mrznul na rtech 

ruce měli zčervenalé jak oči albínských králíků

a vzduch voněl mlhou 

na ramenou jim usínalo podzimní vlhko

 

pod dveřmi táhnul nikým nezvaný chlad

vypadali unaveně jenom ty kruhy pod očima

jim chyběli k dokonalé iluzi

probdělé noci která už dávno utekla a utopila se

v hrnku té temně noční kávy

která přišla pozdě k snídani ohlodaných pocitů

 

jsou tak šíleně mladí

jejich kroky uspávají ponocující chodníky

a andělům někdo pálil křídla zapalovačem. 

Autor Elisa K., 08.11.2014
Přečteno 306x
Tipy 13
Poslední tipující: Laven De Brig, enigman, Akrij8, Olex, básněnka, jitoush, Jort, AndreaM, bogen
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opilej anděl sípal kdesi v podzimní mlze

prej pálil sníh...
na křídlech prstů
v mezinoží večera

je zima zástěra?

09.11.2014 18:55:56 | básněnka

:) Těžko říct... Díky, básněnko :)

09.11.2014 18:59:02 | Elisa K.

chytat pocity... je nutnost

09.11.2014 19:01:04 | básněnka

ElisElis mas mnohem lepsi a mas na lepsi tohle slabsi clanek ale jasne kazdej den neni posviceni jen jsem musela rejpat tak a jdu ;-)

09.11.2014 13:50:33 | xoxoxo

Jasný, beru :) Díky a zdravím malého :)

09.11.2014 17:10:38 | Elisa K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí