být a mít

být a mít

Anotace: snít a žít

pro zmíněnou duši
Nekrásné je občas krásným,
jakoby to mělo své jedinečné kouzlo.
Jediné svobodné stěstí,
je její neštěstí
přivádějící ji na hranici racionality
a sebevraždy.
vyhrává v souboji se sebou,
Je přesto zděšena.
výhra i prohra jsou špatné,
situace nemá východiska.
Vítězové mají vždycky pravdu,
ať už ji mají,či ne,
na tom však kouzelného
není nic.
Co je to za pošahanou duši,
co za pošahný svět?
kde není pravda a čemu věřit.
Antinomie se nevylučují
navzájem prohazují.
utírá slzy do kapesníku,
kapesník utírá slzami.
duše je i není,marné snění, věčné neštěstí bez štěstí, co už je pouze tedy něčím mezi.
Autor luckilybroken, 11.11.2014
Přečteno 328x
Tipy 4
Poslední tipující: Marten, Amonasr, bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí