Nejlepší báseň v historii české literatury

Nejlepší báseň v historii české literatury

Anotace: Kdyby třeba někdo nevěděl, co je palindrom, je to verš, co se čte stejně z obou stran :-)

Pokaždé, když se vracím
z hospody namol domů,
složím ten skvělý epos.
Je celý z palindromů.

To se mé oči lesknou
vodkou, a hlavně pýchou.
Já recituju nahlas
v slavnostní noční ticho.

Když sousedé mě ale
pak oznamují hlídce,
vysvětlovat je marné.
Budím se na záchytce.

Ráno ze svého díla
neznám už ani řádku.
Namísto poezie
mám v ústech pachuť zvratků.

Zapomínám svůj epos
vždy na tom stejném místě.
Ne: „Jelenovi pivo nelej“
jsem přece nevymyslel...

Nezbývá, než zas zkusit
probudit skryté vlohy.
Na zdraví, kamarádi.
Ještě do druhý nohy.
Autor ComeAsYou, 24.11.2014
Přečteno 733x
Tipy 15
Poslední tipující: Absinthe Banshee, Lioness, Eru Alonnar, AndreaM, Pamína, Amonasr, Amelie M., Radhuza, jitka.svobodova, bogen, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..každý má různé způsoby jak přilákat nápad.. :)
pobavila, pěkná ;)

10.12.2014 11:39:11 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí