Socha

Socha

Anotace: :)

Vetknutá do krásy černého mramoru
s pohledem do prázdna skrze čas dýcháš,
poklidně, vzdorně, jen zdánlivě bez vzdoru,
jako bys říkala: „Máš-li moc, přikaž.“

Čí slova by tě však přiměla k pohybu,
tu, na níž mistr sám dláta si zlámal?
Nejspíš již on poznal hořkost tvých příslibů,
plakal a krvácel, když tvar ti dával.

Hrdost, jak diadém, do dály třpytí se,
na křivkách Venuše ozvěna lživá
že bych i srdce tvé mohl si přimyslet,
mrtvý kus kamene… a přec tak živá.
Autor Anjesis, 29.12.2014
Přečteno 328x
Tipy 10
Poslední tipující: vodnař, Danger, NatalieDevlin, jitoush, Amonasr, josuatree, bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

černý mramor plný záhybů ožívá

31.12.2014 17:27:21 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí