Volba srdce

Volba srdce

Anotace: ...v noci jsem nemohla usnout

Už zase jsem si jméno nákýho kluka vyryla pod kůži

v tepnách se mi povalujou

jeho sny

za nehty se mi zasekla

jeho vůně

a plíce si pamatují

jeho ochotu vdechování nikotinového kouře  

nad ránem

se mnou

 

a oči nedokážou nevidět

ten jeho pohled

co zabíjí moje poslední

buňky soudnosti

 

pomalu 

nechtěně

 

se komory mýho srdce 

tapetujou jeho propagačním plakátem

 

volební lístky jsou teď u mě 

stejný jako za komunistů

volba je 

jedna

a

 sama před sebou

už se za plentu

prostě neschovám

 

kruci!...proč?

Nechápu proč hned potom

co mi jedno volební období

skončilo

musím hned

vyměnit

veškerý symboly předchozího režimu

a

nalomenej oběhovej systém mého srdce

zatížit novou revitalizací,

která je veskrze stějně špatná

ne-li horší

než ta předchozí,

protože nic nezmění fakt,

že tepu mýho srdce

hlava fakt nevládne

 

 

Autor drew, 02.01.2015
Přečteno 365x
Tipy 17
Poslední tipující: enigman, Akrij8, CoT, Loveless, Tempaire, Jort, adaj, Frr, Amonasr, Lůca, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

příště netapetuj ale vyštukuj...

15.04.2015 09:34:43 | enigman

umím trochu nahazovovat, kytovat, škrabat starý omítky a malovat, ale štukování mi eště nikdy nikdy nesvěřil :)asi vědí proč

15.04.2015 13:35:51 | drew

nikdo nenapsal komentář. já bych napsal, že se mi líbí číst ta různá přirovnání a při čtení se těším, co dalšího mě s každým řádkem čeká.

24.01.2015 21:57:24 | CoT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí