Zrádce a duha

Zrádce a duha

Anotace: Příběh o vzkazu obsahujícím důležité informace.

 

Zrádce a duha

-

Pluje si vzkaz v sáčku,

narazí na skály,

neví, co je na obláčku

psáno panu králi

 

Našel ho však slouha

a s četbou ve vzkazu,

se ihned rouhá,

až hodí jej ze srázu

 

Však vyloví ho rybář,

„Pečeť!“, utíká s ním ke králi,

myslí, že bude mlynář,

že boží mlýny zabraly

 

Král čte, že slouha

zrádce podlý jest,

rybář jen loutka

neznající lest

 

Tak král pověsí sluhu

za deště a při Slunci,

tak přichází o svou první duhu,

jež dovedla jej ke konci

 

 

Autor SmallGeorge, 02.01.2015
Přečteno 226x
Tipy 4
Poslední tipující: knihomolka, Lioness, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí