ČAS

ČAS

Anotace: Báseň inspirovaná vzpomínkovou knihou jednoho starého pána...

 

Staré úsloví praví:

„Člověk nemá mimo zdraví nic vzácnějšího a cennějšího než čas“

 

 


A já dnes spatřila jeho tvář na malém kameni, vrásčitou avšak milou a spravedlivou



 

Tvář stařečka času, stařečka o holi co sotva se šine


 

Ale měří všem stejně spravedlivě

A rány hojí, bolavá místa ohlazuje


 

A i když tak pomalu plyne, nikdo ho nedohoní a nechytím ho já ani vy


 

Jediné co na památku ukrást si smíme, jsou vzpomínky

 Vzpomínky ať krásné, milé i bolestivé to jediné nevezme nám čas


 


Ten stařeček co zná jen jeden směr a nikdy se zpátky nevrací

I když co by za krátký návrat mnohý dal, ale co stalo se, nelze odestát

 




Nechť tedy belhá se dál ten staříček ČAS a odměřuje každému z nás


 


Spravedlivý díl…

 

 

 

Autor Zaphra, 16.01.2015
Přečteno 265x
Tipy 4
Poslední tipující: jitka.svobodova, Frr, Jort, knihomolka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...všichni potřebujeme shovívavost...:-)

16.01.2015 19:22:55 | Jort

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí