ZAJATCI SIVÝCH KRAJIN

ZAJATCI SIVÝCH KRAJIN

Anotace: ...

Němost začala plíživě
mnoho lidí se tvářilo neživě
Snad chtěli platit časem
zázračného chirurga
ať zlomí kletbu stáří
zůstalo jich pár..na hmyzího hamburgra
když posmutněle září..

... duchové popela
z něhož nelze vzkřísit lásku.

Sivá krajino
to já uprchlý z novu
po roce
nechávám ti vzkaz v potoce
sám
s vločkou nemluvnou

Pryč mi rybka uplavala
i když si mě v zimě vzala
milá čistá
první
smích
šupinky štěstí na očích
v prstýncích vlasů pohrávala si
jak si mě ochočí
abych

neosedlal
nebeského hřebce
když netopýří exťáci

slečno čekáte... změnu počasí?


Ve chvojí svůj strach uschovala
asi věnovat se bála
a zmrzla růží v jiných snech
tam se probouzíme
spolu
v pocitech

Čekám tě na konci cest
jak na začátku lovu
přiblížím se prachu hvězd
na mostech znících
v ledním kovu
v tom ze srdce...

Na stromku pár ozdob z Číny
a pod ním všechny mé viny
Vánoce
s kým nerozzářím
není Ježíš není Máří
City jsou jen betlemáři a já
znám
sochy mého přítmí

v slzách s nimi tonu
do nezvěstných světů
nenacházejíce tvou rozvlněnou větu

pojď žít

nesmím
a proto šeptám vymrzliny

Víš
chladná černovlásko
dnes těžko upíšu svou duši ke rtu

je nový rok teroristů

slídí tu
i stříbřitel..
z nových míst na dotek modrých čertů

a nás..

zatajila válka
ve smutku měsíce
Autor J's .., 30.01.2015
Přečteno 246x
Tipy 13
Poslední tipující: enigman, Romana Šamanka Ladyloba, básněnka, Amonasr, jitoush, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sijatci...

03.02.2015 11:09:22 | enigman

Posílám pohlazení ...

02.02.2015 09:46:23 | Romana Šamanka Ladyloba

O smutku umíš tak hezky,
že by člověk mohl pozapomenout,
že podstatou každé duše je radost
a taky mohl objevit pochopení,
proč si tolik lidí ve smutnění
a ve vzpomínkách libuje,
místo aby svůj život
chytl za pačesy a žil.

02.02.2015 09:45:42 | Romana Šamanka Ladyloba

duchové popela?
tvá báseň připomíná život

31.01.2015 15:28:10 | básněnka

pardon-spletl jsem se..udílím ST

31.01.2015 08:20:08 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí