Hloupej si myslí, že ví.

Hloupej si myslí, že ví.

Anotace: Kam sahá mysl a kolik z ní je nesmysl, co kdo si myslí v co věří, jen proto, že víc...

Kam sahá mysl a kolik z ní je nesmysl,
co kdo si myslí v co věří,
jen proto, že víc nevymyslí.
největší chytrák stojí často vedle debila,
černá je nejlíp vidět na bílí,
pravdu má vždycky máma,
na čelo tě polibí a je jediná.
názory, pravdy, chytrý keci přebíráme,
ty nejsou naše jsou z toho co okolo máme.
Jestli si myslíš, tak už to někdo myslel,
jestli to víš, jinej to věděl,
sám sebe utvoříš,
z názoru co měl kdosi druhej
a pak se cejtis indigovej.
Soudy, jistý věci, názory, pravdy,
dobrý příklady, absolutní fakty, nesmysly a pověry.
realitou je to co si vybereš,
co vezmeš si za svý a život si tím třeba i posereš,
než prozřeš,
na konci přemýšlení v nevědomí,
oči otevřeš a dojdeš k objevení,
zjistíš,
že je všechno co nic není,
nic bylo ti vším a vše se změní,
pak umřeš.
ucejtíš úlevu, lehkost vakua.
Pravda se mění podle potřeby,
co působí uspokojení,
má pro pravdu dobrej předpoklad.
historii píše král vítěz,
z zadních řad,
musí největší bejt chlap.
Jak by to vypadalo bejt to napsaný jinak,
a kdo by to chtěl psát,
když vypadá to tak blbě,
asi bys ani nevěřil,
týhle zbabělý pravdě, když čekáš hrdinu.
Dal jsem ti puget kopřiv,
napsal růže, sklízel obdiv.
Když sis to myslel, tak se nediv,
když si to očekával, jdi rovnou do píči.
individuální názor vytvořil kolektiv,
každej si za svý, je každej si za jejich.
Přeber to jak chceš, třeba se usměj, třeba se naser,
klidně opovrhuj, klidně se otoč a jdi.
největší pravdou je konec,
nezačneš bez konce,
zazvonil zvonec a z pohádky nezbylo zhola nic.
Autor kazim, 10.02.2015
Přečteno 211x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí