Vepsati do duše

Vepsati do duše

Anotace: ---

Vyprávět pohádku
co dobře končí
znát ji i pozpátku
když den se loučí.

Jak princové zvítězí
nad zlými draky
a princeznu ve věži
zachrání taky.

Jak chudičká dívenka
s tvářemi od sazí
prý jménem Popelka
na bále zazáří.

Jak Honza z Nemanic
přelstí i krále
a z kluka co neměl nic
je sám král, jen málem.

Jak nemluvně v hedvábí
prokleté sudičkou
co růží ji přivábí
vůní tak prostičkou

podlehne prokletí
život byl sázka
po dlouhém století
přec zvítězí láska.

Ať od mala učí se
ratolest rozpoznat
že zlo, však i dobro jest
to každý musí znát.

A pohádky před spaním
v říši těch spánků
snad něco napraví
než otočí stránku.

Vepsati do duše
dobro je cesta
zlo šípem od kuše
jen jedním ze sta.
Autor Rozina, 01.03.2015
Přečteno 247x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sto v jedné...cestě...

03.03.2015 00:10:25 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí