Dýcháš mi do snů

Dýcháš mi do snů

Anotace: ......


Lehce se Tě dotýkám a vítám Tě


má  M ú z o


můj poklade

tajných dopisních schránek

z měkkých tkání

uložených ke spánku

v peřinách

z mozkových plen

 

s opatrností prosvítáš

přes bariéry

probuzených vzpomínek

 

 

ráno

 

když paprsek slunce pošimrá

neurony utvářející myšlenky

 

z mých pocitů

 tvoříš svůj

vlastní slovník

z neprodejných

cenností

pak slova z něj

šeptáš mi do mysli

po večerech v šeru

při pohledu do svíčky

 

a víra v Tebe zas celou noc


usíná mi něžně pod víčky

přikrývkou z řas pokrytá...

 

dýcháš mi do snů líbezně a potají

 

to nám  b á s n í k ů m


občas


Múzy dělají

.............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Nikita44, 16.03.2015
Přečteno 361x
Tipy 19
Poslední tipující: martinaV, AndreaM, Aida, enigman, Rozina, básněnka, Amonasr, Jort, jitoush, Frr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to i pokladníci...

17.03.2015 00:00:58 | enigman

když bude mít nálož velkou, zítra skočím za pradlenkou:-)))

16.03.2015 18:57:36 | Nikita44

Že múza měla pleny? Toť výzva pro pradleny;-)

16.03.2015 18:36:14 | básněnka

...Za takové uvítání Tě Múza bude mít ještě radši a slova básní poplynou
s ještě větší lehkostí.../úsměv/....Ji.

16.03.2015 16:37:09 | jitoush

děkuji Ti :-))

16.03.2015 16:38:51 | Nikita44

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí