ZMRZL MED

ZMRZL MED

Anotace: ...bolet bo let, klavír & pozoun..

.
mi někdy tolik
kolik stromu je
................. oněm zapomnění
................. kdy a kým byl zasazen

jindy
včelí chvíle
................. na motýlí sen

a kolikrát za život
se znova narodím

................. mohlo bych počítat
................. svůj čas od melodie okamžiku
................. nějak jsem žilo předtím
................. nějak potom

dáme si apatyku
................. odkvetu-li pod strom?

jak mě dostat
dolu
to je to jediný
co tě jaro
zajímá...

klavír a pozoun
klávesy nedřímat

................. zmrzl med
................. a v černém princezna

křísí láskou

lásku
tvou

................. poezii něžně zatíná

.

tóny jsou empatici
splynutí na ulici

prstoklad v modrém
slunce snící

jitro má střevíc na chodnících

rosy tiše

jdou a jdou

lipovými nechci
čekající malby krajinou

akcie ledu
a jaké rty k nim zvou

v mlhách podzim suší list
u lavičky cest

řetězy
železa
a strom pes

sedněte si
vězně trest

jinam
les

pozdravy ostružin
náušnice jeřabin
na večerní mez

košík proutěný
na boly
úplněk proutník a co ví?

máš jeho lesk na rtu
a ruce ostnů
chytí

je sladká ohnivá
šeptává hvězdám
vlásky třpytí kvítky

koráby
na vodě když;když.

bojíš se tmy?

půjdeš první hvozdem
nové moře vodí psíky

červeň píše ledu
proč já pro ni nejdu

jaro jako protijed
když bouří hřměla blízkou
vlnkou do neznáma

.

ne!

ještě nejsi sama svou ...

a má partitura slaná
vesmírem vyzpívaná
někdy teskně volná
panna prvně v máji veršovaná
shoří naposled

už na rtech skví se
už v citech ví se

zmrzl med

Autor J's .., 07.04.2015
Přečteno 211x
Tipy 10
Poslední tipující: hanele m., Romana Šamanka Ladyloba, Rozina, jitoush, Jort, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na šlehaná...

07.04.2015 09:03:53 | enigman

...severákem žel zimní..díky

07.04.2015 11:44:13 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí