A lidi už nemilují

A lidi už nemilují

Anotace: Básnická sbírka

Sbírka: Poklad duše

A lidi už nemilují

Má pro strach uděláno,

Slepá pýcha,

Z nouze osamělá.

Pokorný štěkot

Bestie krvelačné.

Těžká dusnost,

Prachu velkoměsta,

Ubohost dutých lidí,

Na cestě do práce.

Nechutnost mešní písně,

Na parapetu periferie,

Kráčí sebevrah,

Na okraji,

Krok před smrtí.

Lká o životě,

Který neprožil.

Kouř továrních komínů

A šedivá atmosféra

Lidských domovů

A snad i jejich srdcí.

Zastřená víčka

Večerní rosou,

Krupobití strachu,

Na zápraží,

Studeného bytu.

Bez květin

A bez lidí….

Figurky na profilu globusu,

Malá, kulatá krabička na srdce.

Hraje s ní kuličky,

Malý hošík v parku.

Moře se přelívají,

Vzduch se přesývá,

Přesýpacími hodinami.

Zrnko po zrnku,

Na pláži Havaje,

Sucho v krku,

Oáza v Sahaře.

Z palem padá suchý déšť

A lidi už nemilují.

Satan dává rozhřešení

Ovdovělé panně.

Náhrdelník se přetrhl

A perly tečou do kanálu,

Špinavou ulicí,

Mezi mrakodrapy.

Vypsanou propiskou píše nekrolog,

Učitelka základní školy,

Za prohřešek chlapce z 2B.

Lidé tiše umírají sami,

Protože lidi už nemilují!
Autor Šarlota Santini, 17.04.2015
Přečteno 527x
Tipy 5
Poslední tipující: adaj, Smile-and-Fire
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Škoda že tu není žádný jiný komentář tohle si to zaslouží už obsahem uvnitř a tím vším v celku dohromady

19.04.2015 10:53:47 | xoxoxo

Zas po dlouhý době něco co nezapře v sobě talent tvořit tak aby to jiskřilo při čtení ...má to sílu a spád děsivé prázdnoty pekelný jámy i kyvadla dva v jednom! Skvěle napsané;-)

19.04.2015 10:51:13 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí