Svetlá

Svetlá

Anotace: na Cerese

Na Cerese zažli svetlá
kto, to nie je dôležité
koho bieda nepostretla
nevie, čo je puška v žite

nemal som ju odhadzovať
možno je to odlesk slávy
nebudem sa opakovať
pád predchádza pýcha hlavy

na planétke čosi ktosi
zapálil a nechal dotlieť
nájsť tak popol, horenosi
majú dôvod báť sa o pleť

sypúc si na hlavu špeci
dovozný artikel jemný
z pahreby, po kotrmelci
akomkoľvek, vie príjemný

nabudiť pocit úľavy
v popolavo sivom dave
na Ceres si bolehlavy
chodiť riešiť je to pravé

orechové, s vinou splýva
moja ako každá iná
bezfarebná hriešnosť sivá
- netuším, čia je to vina
Autor Petbab, 15.05.2015
Přečteno 246x
Tipy 3
Poslední tipující: básněnka, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

disciplínu :házet flintu do žita jsem se nikdy nenaučila...patrně nemám disciplínu:-)

16.05.2015 21:25:15 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí