Přátelství ve stromovce

Přátelství ve stromovce

Anotace: jedno filosofické odpoledne nad lahvinkou vína. Báseň pro Terezku

Počasí bylo krásné

přes oblohu běhali zboudilí beránci

A slunce se na ně shovívavě usmálo

protože ho to nic nestálo

Vítr konejšil

ustarané koruny stromů

A nám se tolik

nechtělo jít domů

 

Lidé kolem

jako by zmizeli

v odstínech stromů a rybníka

A celá stromovka patřila nám

Ptáci přistávající

na ploše jezírka

dávali inspiraci předtuchám

 

Že každá svoboda

a každá neutěšená probdělá noc

Že všechno jednou skončí

a odpluje po vlnách včerejška

 

Lesknou se Ti oči

ve Tvém srdci smutek tančí

copak?

Vždyť jsi moje Terezka

 

Nikdo nám nevezme

slunce jež svítí

z láhve společného vína

Já nikdy Ti nepovím

že to Ty jsi vinna

 

Dnešek

bude vždycky náš

I kdyby peklo zločinné

usilovalo o srdce Tvé

Věz že mě tu vždycky máš

Autor Lioness, 02.06.2015
Přečteno 286x
Tipy 3
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Vyvrženec, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bez připomínek. Naději si nesmíme nechat vzít. Ikdyž mnohdy vyšumí ...

17.11.2015 16:35:12 | VEDz RVAHEs

Velmi pěkná a taková pohodová, alespoň v mém hlasovém podání. :)
Trochu to jen narušuje konec básně. Moc kontrastuje s předcházejícími myšlenkami a verši. Poslední verš to ale zase napraví.
Moc pěkné :)

08.06.2015 18:30:49 | Vyvrženec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí