náhodná

náhodná



porvali se
dva jich bylo
nejdřív krev ...
pak pot z nich lilo
všude kolem střepy tkáně
jeden naběh tvrdý ráně..přímo do cesty

houkali mu
už ho vezou

..pláčou, nevěsty
se nikdo neptal
jeden přiběhl a šaty serval
otřel omaštěné ruce
do krve je měl a dav oněměl
a ticho zlomilo se v pase


jak křehká vločka mrazivého snění
sny se nepromnění
a můžeš ruce k nebi spílat
prosit
do kůry stromů nehtem rýt
a můžeš okamžik
v slze zachytit


sednul si do trávy chvíli poté
a nevěděl
a na co taky...jen smutek a šedé mraky nad hlavou
a díra v pochopení

brzy poplavou

po hraně vodopádu za zlom nebe


porvali se dva


tam uvnitř
venku jeden
v zrcadle odraz
nepodvedem

už ne
pro slib život končí
porvali se dva
společné srdce
krve proud
jen jedno pro dvě tváře


musí vyhasnout





Autor zamotán v nedospělosti, 30.06.2015
Přečteno 280x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, remeedios, jitoush, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

svérázně expresivní poetika..to se mi líbí ST :-D

01.07.2015 20:02:14 | Frr

...někdy je to secsakra dilema.....Ji.

01.07.2015 05:34:43 | jitoush

Dlouhý spánek vetšinou pomůže..

01.07.2015 07:31:18 | zamotán v nedospělosti

Vidím dobře? Zamotán! Dobrá... Hlavně ta "díra v pochopení..."

30.06.2015 23:35:41 | Elisa K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí