Opilá zem

Opilá zem

Anotace: ...

Skleněnou kapkou rosy
odkojené kotě tygra
do jezerních krajin
proplouvá
to popínavé mezidobí
šátkem zahřívané
a duna zrození
tyje z letní lázně
nemaje konců
stříhám si
čepec velekněze
a jihnou peřeje
a hluchavky z pekla
temnou zemí prosklené
vylákaly city bohů
z území
popravčích čet...

spěchej - tak pospěš!
sroluj střepiny
masožravé orchideje
do ocelového jinotaje
připrav se - no neboj!
láskobřitvou tni
do hranatých srdcí
pod obraz opilých
napni strunu - jen do toho!
rozvědčíci rozprchnuvše se tam
kde padá luna
do soukolí univerza
oroseným džbánkem
krvežíznivou medovinou
znaveni
usnuli a spí...
Autor Pablo Kral, 06.08.2015
Přečteno 369x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, tato22, Amonasr, hanele m., Loveless
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí