Balada na konci léta

Balada na konci léta

Anotace: ...

pod mostními oblouky
kolabují tvoje účesy
hrdé rty jak mořští koníci
vplétají se do vlasů
hnětou těsto temnoty...

samota je modrák na duši
vysává energii čtyřlístků
rodí se v útrobách mušket
když její hlas pasuje
tvoji aortu na feldmaršálka...

teď jen hromádka kostí
a kožešina ze sobola
krájí kouřové signály
bez plamenů, bez červánků
a pachatele bez viny...

sluneční vítr je jak břitva
šokové vlnění krouží
kolem tvé masky
a ty necháváš padnout
celé říše
jako přezrálé třešně...

zlatým zvonem
srdcem z achátu
utni léto, počni podzim
všeho do času
zašeptala půlnoc
všeho do času...
Autor Pablo Kral, 18.08.2015
Přečteno 531x
Tipy 13
Poslední tipující: Petr27, mkinka, jitoush, zdenka, Amonasr, hanele m., Jort, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná atmosféra básně za mne ST

26.03.2023 23:26:40 | Petr27

hlasy pouště do modra...ST :-D

18.08.2015 00:29:53 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí