Carpe diem

Carpe diem

Anotace: ...

Někteří vidí v každodennosti sílu,
rutinu jako pravidelné kouzlo okamžiku
běžný život, všednost, uměřenost jako cnosti.
Nevěřím v to.
Nevěřím ani v extravaganci.
Stát se jedinečným,
dělat unikátní věci,
následně je porovnávat s obyčejnými,
získávat dobrý pocit
z nebytí špatným
z nekonání obyčejného
zdá se mi slepé.
Nabízí se jediná alternativa
pro vymanění se z věčné harmonie protikladů
pro únik z absurdity našeho dočasného bytí
pro transcendentální pokušení
pro bytí samotné.
Říkám:
Carpe diem!
Přítomný okamžik je křišťálově čistý,
přítomnost kašle na minulost i budoucnost,
přítomnost je





třeba cítit. nejlépe nyní.
Autor luckilybroken, 09.10.2015
Přečteno 250x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, Aida, Olex, MARKO
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...on je vlastně stále jen okamžik...teď...;-)ostatní je intelektuální blamáž...

27.04.2021 14:33:24 | Marten

moc se mi nelíbí název, je to děsně jeté, text je fajn.

10.10.2015 10:13:58 | hledač

Zajímavé zamyšlení.

Dovolím si poznámku..zápory v kombinaci s "dobrým pocitem" mně trošku matou:
...získávat dobrý pocit
z nebytí špatným
z nekonání obyčejného
zdá se mi slepé. ...

Semoga hari!

09.10.2015 08:23:08 | MARKO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí