Sinusovka

Sinusovka

Anotace: Zamilovaný matematik?

Rostl úhel,
už mu nestačilo pouhých devadesát stupňů.
Hodnota sinu
natáhla krok, překročila mez.
Jedna je číslo předpotopní.
Tam, kde funkce měla začít klesat,
nastal zlom.
Křivka vystoupila do výšin,
nebeských, bohužel.
Než průběh její v závislosti na čase
přiblíží se ose x,
uplyne mnoho.
300 miliónů Ludolfových čísel,
snad i víc.
Vydala se na dalekou cestu,
která nemá cíl.
Být slepý...to bolí.
Autor jani, 10.10.2015
Přečteno 247x
Tipy 5
Poslední tipující: Amonasr, Helen Zaurak, miroslaF, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je pěkná, moc se mi líbí! ST, Jani :-)

11.10.2015 08:25:09 | Helen Zaurak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí