Hloupý nebo jednodušší

Hloupý nebo jednodušší

Anotace: Původně písničkový text o jednom malém státě v samém srdci Evropy.. :)

Chtěl bych být hloupý nebo aspoň jednodušší
před blbými kecy si zacpávat uši
nesnídat tučné a mít pohyb denní
Jen že to nejde
je to k zešílení

Mít v bance konto a dluhy nemít
chci se mít dobře jak každý český prevít
klasická vychcanost mi vlastní bude
A co budu dělat?
Okrádat chudé

Být jedním zadkem hned na dvou židlích
z úřadu koukat, jak dole se lid mydlí
pro nižší daně a levnejší pleny
stát to má na háku
Zas zvedá ceny...

Práci jsem nesehnal, tak doma žehlím, peru
šetřím i na dětech a od huby jim beru
manželka maká denně hodin dvacet
výplata mizivá
nelze čas ztrácet

Zazvonil budík, zase musím vstávat
v demonstraci bít se o svý práva
a potom šupem fárat do dolů
a co je na tom
že mám vysokou školu?

Na černým trhu prodám ledvinu, játra
Unie v prdeli, školství nám chátrá
Jen ať to hezky VZP cvaká
a já si půjdu
sednout na panáka...

V hospodě za tepla vymyslím normy
a pak mě zvolí tam hore do sněmovny
budu hrát golf i tenis s prezidenty
pak v tomhle státě
hledej abstinenty...

Uprchlíci, že je u nich válka
do malé Evropa k nám půjdou makat
tak balí iphony a dolarů tuny
s rodinou vesele
zaplňují čluny

U nás jim pronajmem naše domy, byty
ať hezky čerpají uprchlické benefity
chudáci Syřané však chtějí více
otevřete hranice
jdou nás statisíce

Důchodci v parku lavičky hřejí
v domově důchodců prý ihned pookřejí
rodina platí pokoj předražený
k životu v samotě
senior odsouzený

Vysokou školu jsem rychle vystudoval
táta na právech mi místo rezervoval
všechno to vyřídil obálkou zpoza stolu
a za 3 měsíce
mám tu Plzeňskou školu

S právními předpisy já umím triky
Vás chudé vzdělance pošlu do fabriky
dětičkám nakoupím Judr a Prof
jsem totiž od mala
rozený filantrop
Autor Adele B., 16.11.2015
Přečteno 643x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, Rootness, Frr, bogen, Kapka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..tomuhle říkám "angažovaná peozie"...;-)

16.11.2015 19:45:07 | bogen

Díky moc... :)

16.11.2015 23:31:08 | Adele B.

Jo, hned mě napadlo, že by se to mohlo zpívat...

16.11.2015 15:20:20 | Kapka

Už jsem tě dlouho nečetl, ale zjištuji, že je to pořád silně dobré. ST

16.11.2015 12:09:04 | VEDz RVAHEs

Děkuju děkuju.. To mě moc těší.. :)
Tohle je psáno původně jako text k pisni, ale jelikož je dnešní doba takovýmto veršům nakloněna, lze to podat u ve verzi recitované a nejen zpívané..

16.11.2015 13:26:43 | Adele B.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí