Naplno a napůl

Naplno a napůl

Anotace: Často hledám naději tam kde žádná není často hledám zhmotnění neutuchaného snění..

..

Hledám cizí oči

do kterých se smočit

vykoupat se

od běžnosti

vykoupit se

z hříchu

nechat dojít

na něžnosti

spolknout

vlastní

pýchu

 

Upadám rychle

a vstávám vždy pomalu

zvolna

a s rozvahou

 

S otázkou

čí oči mě zase dostanou

 

Na kolena chtíče

na dno myšlení

a zpět

kdo zase zamotá

a otřese můj svět

 

Není to výběr

a ani náhoda

není to oblečení

ani prostá nahota

 

Je to jako řídit

rychle a nebezpečně

zavírat oči

při refrénech

a řítit se světem

bezděčně

 

Lehounko a přitom těžce

mačkat spoušť plynu

na červenou

 

tentokrát mě sny mé nedostanou!

 

Pokuta za rychlost

že neznám Tvé jméno

však je to jen platonicky

- Platón

ten to věděl vždycky

 

Cit že máme v hrudi

a v podbřišku

žádostivost

po světových krásách

 

a tak se utápím

v cizích očích

toužím po všech spásách

..utápím se ve všech světa krásách

 

 

Autor Lioness, 18.12.2015
Přečteno 463x
Tipy 13
Poslední tipující: Breakthru, boneslash, Vyvrženec, Akrij8, vodnař, Dis-Con-Nect-Ted, Madanik, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju To za to že mi připomínáš jak důležité je snít :-)

Schoulit se tiše
mezi Tvé řádky
když naděje dýše
pak rozum je krátký

Snést snad chvíli dá se
bolest i hořkost světa
když začneš psát o kráse
snění, o tom jak lze létat

A možná spadnout mnohem níž
až někam mezi pošetilé
být chvíli dál a zase blíž
posunout výš růžové brýle

Chtěl jsem jen říct milá Lioness
že v krajině modré - zdejší
tak bylo to včera a je i dnes
zůstaváš pro mě tou nejoblíbenější

21.12.2015 00:41:52 | Madanik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí