Tajemství 2

Tajemství 2

Anotace: Odpověď můžeš najít, nejistotu budeš mít napořád. Na některé dotazy ani odpověď nechceš raděj znát, poněvadž svého pátrání můžeš jednou litovat...

TAJEMSTVÍ 2

Taková malá zapadlá čtvrť
a lidi v ní, co chtějí svůj klid.
Něco neustále před sebou tají,
trápení, která nechtějí prozradit.
Něco tě žere, něco tě hlodá.
Vyslechnu si tě, tak teda spusť.
Každá rada je někdy dobrá
a jizvu na duši někdy od pravdy zahojí.

Letmé jsou pohledy místních,
zvědavost jim nedává pokoje.
Nejistota je ošidná věc,
nahání strach v jejich duších.
Nikdo neví, co vlastně pravda je
a pátrat po ní jim to nedá.
Každý dělá, že co je mu po nich
a v těle postupně adrenalin se zvedá;
všechno má svou krajní mez.

Všechno už je pomalu v pohybu
a drobné minely mění se v problém.
Nikdo neunikne svému osudu,
potáže se s pravdou po dobrém či po zlém.

Taková malá zapadlá čtvrť
a lidi v ní, co chtějí mít svůj klid,
se adrenalin v jejich tělech zvolna zvedá,
spolu s trápením, které nechtějí prozradit.
Cosi vás neustále uvnitř žere,
vyslechnu si tě a tě... a tak ty teď teda spusť.
Cesta Boží ke světlu každého zlehka vedem
avšak tajemství jiného kdekdo hledá.

letmé jsou pohledy místních,
soustřeďují se pozvolna na mě.
Nejistota je ošidná věc,
co často hlodá moji duši.
Sleduji je neustále, soustavně,
jako jim i mě pátrat po nich nikdy nedá
bezohledně a důkladně.
Pomalu ze židle se zvedám,
kronikář, starý životem unavený kněz...

Všechno už je pomalu v pohybu,
drobné minely mění se v problém.
Nikdo neunikne svému osudu,
ani starý kronikář, který je náhle nožem proboden.

Taková malá zapadlá čtvrť
a lidi, v nichž se skrývají různá tajemství.
Chceš se zbavit svého břemene, tak spusť.
Na vše zná Bůh odpověď a jestli ne, kdo je ví?

Jestli chceš, ať ti sám i odpoví!
I on sám - svět je jedno nekonečné tajemství.
Autor jehlaspichlas, 09.02.2007
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... a k té tvé anotaci ... litovat sice můžeme, ale mělo to tak být !

13.02.2007 09:11:00 | Alci

ahoj jene, tak sem koukala, že sis mě pročítal ... díky za zastavení se u mě a při chvilce si pročtu i já tebe :)) Pa pa !

13.02.2007 09:10:00 | Alci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí