Dneska mě to popadlo,

Dneska mě to popadlo,

Anotace: být včelou, dám žihadlo všem na světě tupým hlavám. Aspoň si tu zanadávám...


Nějak smutno je mi
v téhle naší zemi
v různých koutech světa
krutost s válkou vzkvétá

Ono dávno často bylo
že se různě bídně žilo
lidi už jsou takoví
po majetku hladoví

Ti co místo rozumu
holdují jen konzumu
ti mě zcela děsí
lásko, cite kde jsi...

Skoro všichni světa mocní
z té své moci onemocní
u nás jako na pouti
na smetišti kohouti
zrady proti sobě kují
svému egu vyhovují

Po bohatství kde kdo prahne
opasek si neutáhne
svoje zločiny všem vnutí
i těm bídným bez obutí

Když se zlatem kliky blyští
nebude už žádné příští
my jen pořád vem kde vem
znovu pustošíme zem...

Zoufale dál mohu pět
kdo by to však ještě čet :-(
Autor Kapka, 30.04.2016
Přečteno 299x
Tipy 15
Poslední tipující: JSJ, Mácha, Dreamy, bogen, Amonasr, Kett, Móny, básněnka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda že tě vidím, děkuji.

30.04.2016 10:55:25 | Kapka

lidi jsou, obávám se, stále stejně nepoučitelní...

30.04.2016 09:01:37 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí