Úspěch

Úspěch

Anotace: má úspěch

Úspěch je fetiš, nic více
řekl jsem a už mě měli
v zubech - je falešná mince
z čistého zlata, med včely

nejžlutší, s puncem v smajlíkách
(když zavřu oči je vidět)
otisk mé ruky na klikách
k úspěchu není, jen z vinět

nebeských vín vybrat chci si
k přípitku na zdraví věčné
slitiny jsou kompromisy
žádná z těch hvězd v dráze Mléčné

o úspěších pranic neví
žije svůj život, ať svítí
zlatý mok z vesmírné révy
plazmatu kouzlí, je k pití

kašlu na stíny bank chladné
planety kont, nechci více
- a už mě měli, jak snadné
je urvat zip zlaté rybce

přání a snů ambiciozních
na svém místě, v správné chvíli
zdařile do hodin pozdních
den co den rvát zlaté žíly

matičky své Země živé
pod triumfálním obloukem hal
děr do světa, pomíjivé
vitězství triumf neobelhal
Autor Petbab, 09.05.2016
Přečteno 260x
Tipy 3
Poslední tipující: Móny, Jin&Jang, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí